Lahtelainen turvallisuusalan yritys Total Sec Oy varautuu alan muutoksiin vahvistamalla jo ennestään hyvää kilpailukykyään. Amiedu räätälöi yhteistyössä Total Secin kanssa heidän tarpeisiinsa sopivan vartijan ammattitutkinnon, ja muutakin koulutusta on luvassa.

Turvallisuusalan lainsäädäntöön ennakoidaan muutoksia, jolloin henkilöstön osaamiselta vaaditaan entistä
enemmän. Total Sec Oy:n toimitusjohtaja Hannu Vappula toivottaa uudistukset tervetulleiksi, sillä viranomaisvalvonnan yhtenäistäminen ja lisääminen ehkäisee alalta ei-toivottuja ilmiöitä. Samalla se parantaa luottamusta yksityisiä turvallisuuspalveluita kohtaan. Työn suorittajille se lisää vastuuta ja työn arvostusta, ja tuo kenties mukanaan myös uusia mielenkiintoisia tehtäviä.

Valtakunnallinen Total Sec Oy tuottaa turvallisuuspalveluita laaja-alaisesti. Painopisteinä ovat erityisesti järjestyksenvalvonta, tuotemyynti ja asiantuntijapalvelut. Kymmenvuotiaan yrityksen palkkalistoilla on noin sata työntekijää.

– Koulutamme henkilöstöämme, koska haluamme varautua ennakolta lainsäädännön muutoksiin ja sen tuomiin haasteisiin, Hannu Vappula valottaa. – Haluamme myös antaa henkilöstöllemme mahdollisuuden kehittää omaa ammattitaitoaan. Asiakkaillemme tarjoamme aina tehtäviinsä perusteellisesti koulutetut turvallisuusalan ammattilaiset.

Koulutusta mittatilauksena

Amiedu räätälöi vartijan ammattitutkinnon vastaamaan Total Secin tarpeita: se antaa työntekijöille myös valmiuden toimia esimiestehtävissä. Koulutuksen sisältö ja aikataulu suunniteltiin niin, että sekä opiskelija että yritys saavat jokaisesta lähiopetuspäivästä mahdollisimman paljon konkreettista hyötyä. Koulutus toteutetaan Lahdessa viikonloppuisin Total Secin koulutustiloissa, joissa on erinomaiset olosuhteet sekä teoriaopetukseen että käytännön harjoituksiin.

Vartijan ammattitutkinnon lisäksi muutama Total Secin työntekijä suorittaa turvallisuusalan perustutkinnon. Jatkossa Amiedu järjestää yrityksen tiloissa vartijan työn perusteet -kurssin sekä vartijan peruskurssin, joille voivat osallistua muutkin kuin Total Secin henkilöstöön kuuluvat.

– On kätevää, että koulutus tapahtuu täällä Lahdessa, eikä henkilöstömme tarvitse matkustaa sen vuoksi toiselle paikkakunnalle, Hannu Vappula kiittelee. – Samalla muillekin vartiointialasta kiinnostuneille lahtelaisille tarjoutuu mahdollisuus erittäin tasokkaaseen koulutukseen omalla paikkakunnalla. Viikonlopputoteutus on ehdottomasti paras koulutusmalli jo työelämässä oleville aikuisille. On hienoa, että Amiedu pystyi toteuttamaan koulutukset näin.

Maine merkitsee

Total Sec Oy:n maine luotettavana turvallisuuden yhteistyökumppanina on kasvattanut sen markkinaosuutta ja palveluiden kysyntää jokaisena kymmenenä toimintavuonna.

– Maineemme on meille tärkein. Amiedun valitsimme ammattitaitoisten kouluttajien takia, sillä opetuksen taso merkitsee meille eniten, Hannu Vappula summaa. – Yhteistyö Amiedun kanssa vahvistaa asemaamme turvallisuusalan palveluiden tarjoajana Päijät-Hämeessä.

Yhteistyö mahdollistaa myös molempia osapuolia hyödyttävän tietotaidon vaihtamisen. Hannu Vappula uskoo, että jatkossa yhteistyö vielä syvenee nykyisestä.

Tutustu Amiedun turva-alan koulutuksiin »

Lisätietoja Total Sec Oy »

Teksti: Raija Törnvall
Kuva: Total Sec Oy:n kuvapankki