Euroopan johtaviin leikki- ja liikuntapaikkavälineiden valmistajiin kuuluva Lappset Group Oy on kasvuhakuinen ja jatkuvasti uutta kokeileva yritys.

Osaamisen kehittäminen on Lappsetissa jatkuva prosessi.

– Kehittyminen, yksilön ja yhteisön kasvu ovat arvojemme ydintä, Lappset Groupin hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo sanoo.

Ikäheimon Lappset onkin oppiva organisaatio.

– Kaiken kehittäminen kuuluu meidän filosofiaamme. Opimme joka päivä omassa työssämme. Kun meille tulee isompia projekteja, kokoamme eri toimijoista projektiryhmiä. Tarvittaessa opettelemme sellaista, mitä kukaan ei ole aiemmin tehnyt.

Tarpeita mietitään tietenkin etukäteen, mutta aina ei voi ennakoida. Angry Birdsit tulivat aivan yllättäen.

– Angry Birds -aktiviteettipuistot, eihän sellaista bisnestä ollut kellään. Meidän tuli itse kehittää ja rakentaa se. Luulimme olevamme nopea yritys, mutta Angry Birdsien myötä vauhtimme moninkertaistui. Oli hienoa huomata, kuinka organisaatio taipui, kun oli tarve tehdä todella haastavia asioita. Ensin mietimme, pysymmekö Rovion mukana, nyt Rovio mietti, pysyykö se meidän mukana.

Käytännössä osaamisen kehittäminen toteutetaan Lappsetilla koulutuksilla ja käytäntöjen systematisoinnilla.

– Konsernissamme pyörii koulutusohjelmia ja pyrimme kouluttamaan kaikkia tasaisesti. Koulutukseen suhtautumisessa on maittain eroja. Jos taantuman vuoksi on survival mood päällä, koulutusta ei ehkä nähdä niin tärkeänä. Vaikka sitten, kun lähdetään nousuun, käytössä olisi taas enemmän työkaluja.

Intohimona kasvu

Konserniin kuuluu maailmalla seitsemän tytäryhtiötä ja toimintaa on viidessäkymmenessä maassa. Suomessa on työtekijöitä noin 320 ja vajaa sata ulkomailla.

– Kasvu on intohimomme. Olemme viime aikoina ostaneet tytäryhtiöitämme omaksi, Ranska ja Hollanti viimeisimpinä. Viroon on perustettu tehdas. Kasvutavoite vuodelle 2013 on parikymmentä prosenttia.

Johanna Ikäheimo mainitsee kilpailuvalteikseen kokonaisvaltaisen palvelun ja puun käytön päämateriaalina.

– Muotoilumme sopii kaikkialle maailmassa. Pystymme valmistamaan tuotteet aina asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Sama tuoterepertuaari menee kaikkialle. Lapset kehittyvät ja leikkivät kaikkialla samalla lailla.

Lisäksi tarjontaa on kaiken ikäisille

– Kasvavat trendit ovat seniorituotteet, parkour-tuotteet ja tietenkin Angry Birds -aktiviteetipuistot. Tuotteemme myydään aina palveluina. Käynnissä on muutos tuotekeskeisestä toimintamallista asiakaskeskeiseen ajattelumalliin.

Uutta maailmalle

Johanna Ikäheimo sanoo, että uuden kehittäminen on Lappsetilla DNA:ssa.

– Se kuuluu meidän työntekijöidemme asenteeseen ja uusia innovaatioita syntyy luontaisesti.

Lappset kasvattaa mahdollisimman paljon talon sisällä osaamista tulevaisuutta varten. Tarvittaessa yrityksessä on tehtäväkiertoa, jos sitä tarvitaan osaamisen kasvattamiseen.

Päämajaansa Rovaniemellä pitävä Lappset hyötyy kaupungin hyvästä koulutustarjonnasta.

– Rovaniemellä on kaikki koulutusasteet, joten saamme osaavia, erikoisalojen ihmisiä läheltä. Toki meillä on suunnittelijoita myös ulkomailla. On erittäin tärkeää, että käytämme hyödyksemme kaiken osaamisemme ja voimamme, joka meillä on.

Lisätietoja Lappset Group Oy »

Teksti: Sakari Tuomala
Kuva: Juri Puhakka