Planmeca Oy on suomalainen, maailmalla menestyvä perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa korkean teknologian hammaslääketieteen laitteita. Tämä Itä-Helsingin toiseksi suurin työnantaja toteutti ensimmäisen RekryKoulutuksensa yhteistyössä Amiedun kanssa.

Konserni työllistää lähes 2 400 henkeä, joista Suomessa yli 900. Planmecassa etsittiin viime kesänä ratkaisuja laajempaan rekrytointitarpeeseen.

– Vahvan kasvun myötä meillä oli tarvetta rekrytoida tuotantoon kerralla isompi porukka. Siksi lähdimme selvittämään vaihtoehtoja perinteisen rekrytoinnin rinnalle, henkilöstösuunnittelija Sari Sykkö kertoo.

– Amiedu valikoitui kumppaniksi, koska heillä oli vankka kokemus RekryKoulutuksen järjestämisestä ja valmiiksi ymmärrystä meidän talon tavoista.

Tavoitteena motivoituneet työntekijät

Prosessi käynnistettiin syksyllä rivakasti yhteistyössä Amiedun ja Työ- ja elinkeinohallinnon kanssa. Tavoitteena oli saada motivoituneita ja innostuneita työntekijöitä kokoonpanotöihin.

– Saimme kaikkiaan 128 hakemusta, mikä yllätti positiivisesti. Yhteistyössä Amiedun asiantuntijoiden kanssa karsittiin 25 hakijaa kartoitusjaksolle. Sen jälkeen kymmenen kandidaattia valittiin Amiedussa toteutetulle teoriajaksolle ja neljän kuukauden työharjoitteluun röntgenlaitetuotantoomme, Sykkö kertaa prosessin kulkua.

RekryKoulutus kasvun tukena

RekryKoulutus on joustava keino saada henkilöstön osaaminen vastaamaan yrityksen tarpeita. Yritys saa osaavaa työvoimaa ja työtön työnhakija mahdollisuuden työllistyä.

– Meidän alan osaajia ei voi oikeastaan tempaista koulun penkiltä. Tykästyimme siihen, että saimme täysin omiin tarpeisiimme räätälöidyn koulutuksen. Meille oli myös tärkeää, että koulutukseen sisältyi pitkä työharjoittelu. Halusimme nimenomaan painottaa käytännössä oppimiseen.

Osaamisen kehittämiseen panostetaan

Planmecan RekryKoulutus saatiin päätökseen helmikuussa, ja sen myötä yhdeksän uutta tuotantotyöntekijää aloitti työnsä röntgenlaitetuotannossa. Sari Sykön mukaan työnjohtajilta tullut palaute on ollut hyvin positiivista.

– Tässä porukassa asenne on kunnossa. Työntekijät ovat sitoutuneita siihen, että työt tehdään hyvin. Heillä on myös potentiaalia juuri siihen moniosaajuuteen, jota rekrytoivalla koulutuksella haettiin. Nyt mietimme yhdessä, miten osaamista kehitetään eteenpäin.

Korkean teknologian talossa tarvitaan monenlaista osaamista. Rekrytointitarpeet vaihtelevatkin maalarista tuotekehityksen osaajiin.

– Planmecassa tekninen osaaminen on avainsana. Tarvitsemme työntekijöitä niin tuotekehitykseen, tuotannon tukeen kuin puhtaasti tuotantoon. Joihinkin tehtäviin löytyy helposti osaamista, mutta on tehtäviä, joihin osaajien saaminen on haasteellisempaa. Nykyisellään vaatimukset ovat kovat, ja moniosaajuus korostuu.

Yksilöllisesti räätälöity kokonaisuus

Amiedu räätälöi jokaisen RekryKoulutuksen yksilöllisesti yrityksen tarpeiden mukaan. Näin toimittiin myös Planmecan kanssa. Koulutuspäällikkö Teuvo Kukkosen mukaan onnistuneen prosessin perustana on Amiedun vahva kokemus sekä avoin keskusteluyhteys asiakkaan ja Ely-keskuksen kanssa.

– Opiskelijat, koulutussisältö, koulutuksen pituus ja painopistealueet suunniteltiin yhdessä Planmecan toimihenkilöiden, tuotannon johdon ja HR-henkilöiden kanssa. Koulutuksesta ja työssäoppimisjaksosta tuli yrityksen tarpeiden mukainen kokonaisuus, mikä mahdollisti osaavan ja motivoituneen henkilöstön saamisen kokoonpanotöihin.

Myös Sari Sykkö listaa RekryKoulutuksen kokemukset ehdottomasti plussan puolelle.

– On aivan eri asia työllistyä tällaisen prosessin kautta. Työharjoitteluaikana ehtii osoittaa sitoutumisen ja motivaation tason sekä oppia talon tavoille. Hyöty on molemmin puolista. Työntekijä pääsee tutustumaan taloon ja työnantaja työntekijään.

Sykkö uskoo, että RekryKoulutus on Planmecalle jatkossakin relevantti vaihtoehto.

– Seuraavalla kerralla prosessi on varmasti vielä helpompi toteuttaa, kun yhteistyökumppani on valmiina.

Lisätietoja RekryKoulutuksesta »

Lisätietoja Planmeca Oy:stä »

Teksti: Kaisa Mikkonen
Kuva: Juti Puhakka