Johtajina seuraamme toimintaympäristöämme ja haemme sekä näkyviä, että heikkoja signaaleja muutoksen suunnasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja seuraamme kilpailijoitamme. Olemme valmiita tarttumaan muutoshaasteeseen ja kehittämään organisaatiomme toimintaa säilyttääksemme kilpailuetumme. Tämä on olennaisen tärkeää menestyksellemme.

Mutta riittääkö tämä? Muutosjohtaminen vaatii onnistuakseen myös johtamisen muutosta – kykyä kehittää omaa johtajuuttaan vastaamaan asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja oman tiimin odotuksia johtajuuden suhteen. Johtajuus on taitolaji ja siinä menestyäkseen taitoa tulee harjoitella.

Milloin sinä olet viimeksi hakenut aktiivisesti palautetta omasta johtamisestasi? Milloin olet pysähtynyt reflektoimaan omaa suoriutumistasi johtajana? Liian usein aikamme kuluu reagointiin. Seuraamme vastuualueemme tulostavoitteita ja laadimme toimenpideohjelmia. Tartumme liiketoiminnan akuutteihin haasteisiin. Johdamme asioita, suoritamme tehtäväämme…

Johtaja on kuitenkin itse myös johtamisen väline ja johtajan tehtävä on johtaa – toki asioita, mutta ennen kaikkea ihmisiä. Johtamisen suhteen emme ole koskaan valmiita, sillä johtajuus vaatii jatkuvaa uudistumista ja herkkää korvaa ihmisten suhteen. Tehtävämme on luoda olosuhteita, joissa ympärillämme olevat ihmiset voivat motivoitua. Kuinka onnistumme tehtävässämme?

Meidän tulee oppia jotain johtajuudestamme joka päivä, olla tietoisia tekemisistämme ja havainnoida johtamisemme vaikutuksia. Hyvä johtaja oppii arjen havainnoista, analysoi tekemisiensä vaikutuksia muihin ihmisiin ja kehittää toimintatapaansa jatkuvasti. Kuinka hyvin sinä tunnet itsesi johtajana ja kuinka hyvin tunnet johdettavasi? Mikä on intohimosi työn maailmassa ja mikä sytyttää tiimisi jäsenet parhaaseen suoritukseen? Mikä on sinulle ja muille merkityksellistä?

Kuinka sinä varmistat tekeväsi oikeita asioita eikä vain asioita oikein – ja kuinka varmista olevasi johtaja, joka antaa muille energiaa eikä vie sitä muilta? Kuinka kehität johtamisosaamistasi ja kuinka kehität johtajuuttasi, todellista kilpailukykyäsi – sillä johtajana voit vain joko kehittyä tai kuolla.

Kirjoittaja Jussi Jarrett toimii vararehtorina ja kehitysjohtajana Amiedussa

Kuva: Amiedu