Yksittäisestä paloilmoitinhoitajan koulutuksesta alkanut yhteistyö Helpe Oy:n kanssa on kolmessa vuodessa kasvanut merkittäväksi koulutukselliseksi kumppanuudeksi. Nykyään Amiedu on kirkkaasti Suomen suurin paloilmoitinkouluttaja. Kaikkiaan turvallisuus- ja suojeluhenkilöstön koulutuksiin osallistuu vuositasolla 600-700 henkilöä.

Laaja asiantuntijaverkosto mahdollistaa koulutuksellisen yhteistyön alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Helsingin pelastusliiton omistama Helpe Oy valikoitui koulutuskumppaniksi pitkän kokemuksen ja alan parhaan asiantuntemuksen perusteella.

– Yhtälö on yksinkertainen: Kun yhdistetään parhaat asiantuntijat ja parhaat resurssit, saadaan erinomaisesti toimiva tuote. Helpe tuo koulutukseen viimeisimmän asiantuntemuksen ja me tarjoamme autenttisen oppimisympäristön, Amiedun koulutuspäällikkö Timo Hakkarainen summaa.

– Tuotetarjottimemme sisältää henkilöille useita ammatillisia perus-, lisä- ja täydennyskoulutuksia väestönsuojahoitajasta turvallisen kattotyöskentelyn koulutukseen. Uusimpana tuotteena on keväällä ensimmäistä kertaa järjestetty suojelujohdon koulutus.

Valtakunnan moderneimmat tilat

Amiedussa opiskelijoita palvelee huippuluokan koulutuskalusto ja -laitteisto. Vastaavaa sammutuslaitteiston koulutukseen käytettävää tilaa ei koko valtakunnassa ole muualla kuin Amiedussa ja pelastusopistossa Kuopiossa.

– Käytännönläheisen koulutus on kaiken a ja o. Olemme rakentaneet väestönsuojakoulutusta varten tilat väestönsuojaan, jolloin opetus tapahtuu aidossa ympäristössä eikä luokkahuoneessa kalvosulkeisten avulla, Hakkarainen kertoo.

Vaikuttavaa yhteistyötä

Helpen koulutuspäällikkö Viljami Vuorela kehuu Amiedun kanssa tehtävää yhteistyötä.

– Olemme äärimmäisen tyytyväisiä. Kaikki kouluttajamme tulevat mielellään Amieduun, koska tilat ja asiat toimivat moitteettomasti. Myös opiskelijoiden palautteet ovat olleet hyviä.

– Kumppanuus on tuonut meille paljon uusia ulottuvuuksia. En usko, että esimerkiksi koulutuksessa käytettävää paloilmoitinkirjaa olisi syntynyt ilman Amiedua, Vuorela kiittelee.

Yhteistyön vaikuttavuutta mitataan säännöllisten arviointi- ja kehityskeskustelujen avulla.

– Toiminta on kehittynyt koko ajan. Syksylle on jo suunnitteilla lisää uusia koulutuksia. Tulossa on muun muassa toiminnallinen seminaari, joka on suunnattu isännöitsijöille ja kiinteistöpäälliköille, Vuorela valoittaa.

Helsingin pelastusliitolla on myös eettinen tehtävä kehittää koko pääkaupunkiseudun turvallisuutta.

– Uskon, että moraalinen puoli toteutuu myös koulutuksen kautta; töihin liittyvä turvallisuuskoulutus poikii turvallisuusosaamista ja -asenteita myös vapaa-aikaan.

Teksti: Kaisa Mikkonen
Kuva: Juri Puhakka

Lisätietoja koulutuksista >>

Lisätietoja Helpe >>