Nuorten yhteiskuntatakuun osana toteutettava Nuorten aikuisten osaamisohjelman on Amiedussa hyvässä vauhdissa. Erityisesti turvallisuusalan koulutukset ovat olleet suosittuja ja alan yritykset ovat lähteneet innolla mukaan koulutusten toteuttamiseen. Turvallisuusalaa opiskeleville on tarjolla monipuolisia työmahdollisuuksia.

Nuorten aikuisten osaamisohjelma tarjoaa mahdollisuuden ammatillisen osaamisen kehittämiseen pelkän peruskoulun varassa oleville 20–29-vuotiaille nuorille aikuisille. Amiedu toteuttaa ohjelman yhteistyössä työnantajien kanssa ja opiskelussa korostuu joustavuus sekä käytännönläheisyys.

Opiskelu on monipuolista ja antaa valmiudet erilaisiin tehtäviin

Nuorten aikuisten osaamisohjelman mukaisessa turvallisuuskoulutuksessa opiskeleva Sanna Savela löysi turvallisuusalan muun muassa alalla työskentelevän veljensä suosituksesta. Aikuiskoulutuksia netistä etsiessään hän kiinnostui Amiedun tarjonnasta.

– Opiskelut ovat lähteneet hyvin käyntiin! Nyt minulla on takana Vartijantyön perusteet –kurssi, joka oli kiinnostava ja monipuolinen. Kurssilla käytiin läpi esimerkiksi voimankäyttöä ja vartijan työssä tarvittavia lakiasioita, Sanna Savela kertoo.

– Kyllä minulla on tarkoitus saada nyt se tutkinto. Käyn ensin tämän kuuden kuukauden mittaisen nuorille tarkoitetun koulutuksen. Sen jälkeen jatkan suorittamalla turvallisuusalan ammattitutkinnon – toivottavasti oppisopimuskoulutuksena, maalailee Savela tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Savela antaa vinkin myös muille ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa oleville nuorille:

– Kannattaa ehdottomasti opiskella! Tässä samalla saan järjestyksenvalvojan kortin ja esimerkiksi kaasusumutin- ja teleskooppipatukkakoulutuksen – ja kaikki tämä vain tutkintomaksun hinnalla.

Sannaa ja muita Nuorten aikuisten osaamisohjelmassa opiskelevia tai opiskelijaksi pyrkiviä ilahduttanee tieto siitä, että Amiedu poisti kesäkuussa opiskelijamaksun ohjelman koulutuksista. Tutkinnon hankkimisen ei pitäisi siis ainakaan taloudellisista seikoista jäädä kiinni!

Turvallisuusala kiinnostaa ja työllistää

Savelan tavoin myös monet muut nuoret ovat löytäneet turvallisuusalan.

– Erityisen hyvin ovat vetäneet nuorille räätälöidyt vartijan ammattitutkintoon pohjautuvat koulutusohjelmat. Myös alan yritykset ovat olleet kiinnostuneita Nuorten aikuisten osaamisohjelman mahdollisuuksista työvoimapulan helpottamiseksi ja ovat lähteneet innokkaina mukaan järjestäen esimerkiksi rekrytointiin tähtääviä koulutuksia, kertoo Amiedun yritysturvallisuuden koulutuksista vastaava koulutuspäällikkö Timo Hakkarainen.

Rekrytointikoulutuksissa yhdistyvät käytännönläheisyys ja työelämälähtöisyys joustavasti. Nuori voi opiskella itselleen ammatin ja työnantaja saa motivoituneen osaajan töihin. Rekrytointikoulutuksiin osallistuvien lisäksi myös muut turvallisuusalaa opiskelevat työllistyvät hyvin monipuolisiin turvallisuusalan tehtäviin

Työnantajat mukaan ohjelman suunnitteluun alusta alkaen

Nuorten aikuisten osaamisohjelmassa korostuu työnantajien rooli koulutusten suunnittelussa ja toteuttamisessa.

– Aloitimme Nuorten aikuisten osaamisohjelman valmistelun heti, kun hallitusohjelmasta oli saatu päätös ja suunnittelimme ohjelman yhdessä Helsingin seudun työnantajien kanssa. Peräti 28 yritystä ja yhteisöä antoivat sitoumuksensa olla mukana ohjelmassa, Ami-säätiön johtaja, Amiedun rehtori Timo Karkola kertaa ohjelman alkuvaiheita.

Huolellinen valmistelutyö tuottikin tulosta, sillä Ami-säätiölle myönnettiin 1,2 miljoonan euron valtionosuus ohjelman toteuttamiseksi vuodelle 2013. Se on suurin yksittäiselle koulutuksenjärjestäjälle myönnetty rahoitus erityisohjelman toteuttamista varten.

– Olemme Suomen merkittävä ammatilliseen aikuiskoulutukseen ja työelämän kehittämispalveluihin erikoistunut palveluntuottaja. Saavuttamamme tulokset kansallisessa NOSTE-ohjelmassa olivat hyvät ja olemme panostaneet viime vuosina merkittävästi oppijoiden tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden kehittämiseen, luettelee Karkola Amiedun vahvuuksia Nuorten aikuisten osaamisohjelman toteuttajana.

Amiedun tarjonta nuorille onkin vaikuttava: se sisältää eri tutkintoihin tai osatutkintoihin valmistavia koulutuksia sekä alkuvaiheessa yhteensä 27 eri tutkintoa. Näin ollen jokaiselle löytyy oma väylä tutkintoon ja ohjelmassa mukana olevat työnantajat voivat kehittää henkilöstönsä osaamista suunnitellusti.

Onko yrityksessäsi 20-29 –vuotiaita, joilta puuttuu peruskoulun jälkeinen tutkinto? Tutustu

Teksti: Hanna Stranius
Kuva: Iiris Illukka