Clas Ohlson mahdollistaa kauppaketjun kasvun Suomessa jatkuvalla osaamisen kehittämisellä kouluttaen henkilöstöään pitkäjänteisesti yhdessä Amiedun kanssa. Toukokuussa valmistuu jälleen 16 uutta työntekijää, jotka ovat suorittaneet kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnon. Kaksi opiskelijoista pääsi opiskelun aikana Erasmus-vaihtoon Isoon-Britanniaan työskentelemään paikallisiin Clas Ohlsonin myymälöihin.

Clas Ohlsonin Raision Myllyn myymälän tiiminvetäjä Johanna Siikaluoma ja Itiksen Clas Ohlsonin myymäläpäällikkö Tero Lahti saavat pian kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnon suoritettua. He olivat osana tutkintoaan seitsemän viikkoa vaihdossa Ison-Britannian Clas Ohlson -myymälöissä, ja ovat erittäin tyytyväisiä vaihtoonsa.

– Olen oppinut näkemään erilaisia johtamistapoja sekä poiminut muutamia hyviä vinkkejä omaan työhöni Suomessa. Lisäksi kielitaito on karttunut todella paljon. On mukava nähdä, että olemme todellakin ketjuyritys, Johanna Siikaluoma kertoo.

Myös Tero Lahti oli erittäin tyytyväinen vaihtoonsa ja uskoo saavansa siitä paljon oppia työhönsä: – Erittäin opettavaista aikaa, en vaihtaisi hetkeäkään pois. Olen oppinut uutta erityisesti johtamisesta, perusrutiinien hoidosta, henkilökunnan kommunikoinnista keskenään ja tiedonkulusta yleensä. On ollut uskomattoman hieno kokemus tutustua toisen maan toimintaan ja kollegoihin täällä sekä heidän tapoihinsa toimia.
Kasvun mahdollistajana koulutus

Clas Ohlsonin henkilöstöpäällikkö Katariina Lajunen kertoo, että Clas Ohlson uskoo ammattitaidon ja asiakaspalvelun voimaan ja panostaa siksi koulutukseen, myös kansainvälisesti.

– Toteutamme Amiedun kanssa monenlaisia tutkintotavoitteisia koulutuksia, ja lähitulevaisuudessa meillä on suunnitteilla aloittaa kolme uutta ammattitutkintoon tähtäävää koulutusta henkilöstöllemme. Lisäksi syksyllä avattavaan Kaivopihan uuteen Clas Ohlson -myymälään rekrytoidaan Amiedun järjestämän RekryKoulutuksen avulla uusia osaajia.

Clas Ohlson on tehnyt Amiedun kanssa aiesopimuksen Erasmus-vaihdosta tuleviin tutkintotavoitteisiin koulutuksiin.

– Toivomme todella, että pääsemme jatkossakin lähettämään työntekijöitämme vaihtamaan kokemuksia Ison-Britannian myymälöihin, sillä henkilöstön liikkuvuus kansainvälisesti on todella hyvä keino jakaa kokemuksia sekä laajentaa omaa osaamista ja näkökulmaa, Katariina Lajunen kertoo.

– Amiedu kansainvälistyy yhdessä asiakkaidensa kanssa, lupaa Amiedun rehtori Timo Karkola.  Amiedu on sitonut menestyksensä asiakkaidensa liiketoiminnan päämäärien saavuttamiseen. Amiedun tuottamat palvelut ovat vaikuttavia, mikäli Clas Ohlson saavuttaa niiden avulla kasvutavoitteensa ja ketjun työntekijöitä pidetään alansa huippuammattilaisina. Koulutuksiin liittyvä kansainvälinen vaihto tukee kummankin päämäärän saavuttamista. Clas Ohlsonin kaltaiset ketjut ovat merkittävä mahdollisuus palvella kansainvälistä vähittäiskaupan alaa, mutta myös kehittää Amiedun omaa toimintaa.

Amiedun koordinoiman kansainvälisen Erasmus+ Effective Mobility -liikkuvuushanke on rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa CIMO

Clas Ohlson on kansainvälinen vähittäiskauppaketju. Päivittäin noin 4700 työntekijää yli 200 myymälässä ja toimistoilla viidessä maassa auttaa ja innostaa ihmisiä tarjoamalla käteviä ja käytännöllisiä ratkaisuja edulliseen hintaan joka päivä. Suomessa Clas Ohlsonilla on 34 myymälää sekä verkkokauppa. Lisätietoja yritys.clasohlson.fi