Amiedun ja Metropolia tekevät yhteistyötä opiskelijoiden ja työyhteisöiden monimuotoisten asiakastarpeiden tyydyttämiseksi ja opiskelijoiden joustavia koulutus- ja uramahdollisuuksia varten, kuten jatko-opintokelpoisuuden mahdollistamista.

Nykyisillä tavoilla toimimalla tulokset eivät riitä, toteaa yhteistyön taustoista Amiedun rehtori, Ami-säätiön johtaja Timo Karkola.

Ainoa tapa saada uutta laatua ja vaikuttavuutta on muuttaa jotain toimintamalleissa. Verkottumisessa ja prosesseissa syntyy uutta arvoa, painottaa Timo Karkola.

Metropolian kanssa Amiedu on tehnyt sopimuksen pohjalta yhteistyötä vuodesta 2016 alkaen.

Jo aiemminkin on tehty monella osa-alueella yhteistyötä. Tavallaan muotoilemamme sopimus on ollut jo toteutuvan yhteistyön kuvaamista ja sen jäsentämistä.

Joustavat opintopolut tulossa

Yhteistyön keskeinen hallinnollinen näkökulma ovat jatko-opintokelpoisuuskysymykset, eli joustavat opintopolut ja tutkintojen laaja-alaisuudet toisella asteella.

Yhteistyössä rakentamassamme toimintamallissa on paljon etua niin yrityksille kuin opiskelijoille. Ennen kaikkea yksilöillä säästyy aikaa ja heillä on nopeampi polku työhön. Vastaavasti yrityksillä on enemmän työvoimaa käytettävissä, korostaa Timo Karkola. Lisäksi me oppilaitoksena saamme tällä jo lisäarvoa opiskelijahankinnan kanssa.

Toisen asteen tutkinnon suorittaneet ovat todella haluttuja opiskelijoita meille, sanoo Metropolian liiketoimintajohtaja Katri Luukka.

Voiko parempaa olla, että ymmärrät työn tekemisen monesta näkökulmasta? Esimerkiksi rakennusalla työstä voi saada hyvän ymmärryksen, jos ensin alaa on opiskellut ammatillisesti ja jatkaa sen jälkeen korkeamman asteen koulutuksiin.

Kun työpaikat ovat monimuotoisia, on mielenkiintoista, että koulutusmaailma on ollut niin irrallaan toisistaan, jatkaa Timo Karkola.

Useissa työpaikoissa työtä kuitenkin tehdään moniammatillisissa tiimeissä. Tämä todella haastaa tämän opetusmaailman, sanoo Karkola. Kyllä tällä tavalla koulutetut ammattilaiset ymmärtävät prosessit monesta näkökulmasta.

Tilajohtamisen korkeakoulupolku.

Yhteiskunnan näkökulmasta joustavien opintopolkujen ansiosta säästöjä syntyy jo siinä, että opintoja hyväksiluetaan. Amiedusssa toisella asteella tehdyt kuusikymmentä opintopistettä voidaan sisällyttää tutkintoon ammattikorkeakoulussa Metropoliassa. Yritykset saavat alan syväosaajia, joiden ammatillinen polku työhön rakentuu vankalle perustalle.

Kyllä tämä on win-win-tilanne. Hyvin vaikeaa olisi enää kuvitella maailmaa, jossa yhteistyötä ei olisi käynnissä, jatkaa Katri.

Amiedun ja Metropolian väliseen yhteistyöhön kuuluvat myös erilaiset yritysten kilpailukykyä tukevat hankkeet, kuten kehittämis- ja kartoitushankkeet.

Tutustu tilajohtamisen koulutuspolkuun ammattikorkeakouluun

Teksti: Sakari Tuomala
Kuvat: Juri Puhakka