23-vuotias Saku Sorvari työskentelee yritysmyyjänä K-rauta Ojan Raudassa Oulaisilla, Pohjois-Pohjanmaalla. Työn ohessa hän opiskelee Lähiesimiestyön ammattitutkintoa Amiedussa.

Ammatillinen kehittyminen on minulle tärkeää. Kun yhdessä esimiesteni kanssa mietimme minulle sopivaa koulutusvaihtoehtoa, nousi Lähiesimiestyön ammattitutkinto nopeasti esille, kertoo tulevaisuudessa myymäläpäällikön tehtävistä haaveileva Saku.

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on tarkoitettu päivittäisjohtamisen eri tehtävissä toimiville henkilöille, esimerkiksi tiiminvetäjille sekä osastovastaaville. Koulutus sisältää 10‒12 lähiopiskelupäivää, joiden teemoina ovat muun muassa tiimin johtaminen, liiketoiminnan kannattavuus sekä työsuhdeasiat. Saku kokee opiskelun yllättäneen hänet positiivisesti.

Lähijaksot eivät ole olleet mitään pänttäämistä, vaan aiheista on keskusteltu paljon ja harjoitustehtävien kautta käsiteltävät aiheet on ollut helpompaa oppia ja hahmottaa.

Tutkinto sisältää kolme tutkinnon osaa ja koulutuksessa huomioidaan opiskelijan ja työpaikan toiveet ja tavoitteet. Valmistua voi noin 6–12 kuukaudessa.

Saku aloitti tutkinnon suorittamisen maaliskuussa 2018 ja ensimmäinen tutkinnon osa arviointiin jo kesäkuussa.

Tutkinnon suorittaminen pienemmissä osissa on ollut minulle oikein hyvä ratkaisu ja mahdollistanut opintojen ja työn joustavan yhteensovittamisen. Lisäksi koen, että työelämässä suoritettavien näyttöjen tekeminen on ollut antoisaa ja olen pystynyt soveltamaan lähipäivillä oppimiani asioita suoraan päivittäiseen työhöni.

Saku Sorvari

Voimaa verkostosta

Seuraavassa tutkinnon osassa Saku keskittyy mm. työnlainsäädäntöön ja henkilökunnan kehittämiseen liittyviin teemoihin. Tavoitteena on valmistua alkukeväästä 2019.

Lähijaksoilla opiskelijat tapaavat muita K-ryhmäläisiä ympäri Suomen.

Meillä on kasassa hyvä ja toimiva porukka. Ryhmästä löytyy eri alojen ja osastojen ammattilaisia, joiden kanssa on ollut mielenkiintoista vaihtaa mielipiteitä ja laajentaa omaa tietotaitoa kaupan alalta.

Koulutukseen hakeutumista miettiville Saku antaakin yhden vinkin: Suosittelen koulutusta lämpimästi kaikille, joilla on halu pistää itsensä peliin ja kehittyä eteenpäin!

Tutustu Lähiesimiestyön ammattitutkintoon »

Teksti: Minna Eronen
Kuvat: Simo Kukko

 

Amiedu ja AEL yhdistyivät 1.1.2020 Taitotaloksi. Tämä Amicase-artikkeli julkaistiin Amiedun nimissä ennen yhdistymistä.