Vuonna 1982 perustettu Puuilo on yksi maamme johtavista tarjoustavarataloketjuista. Kovassa kasvuvauhdissa olevalla yhtiöllä on lähes 30 myymälää sekä verkkokauppa. Laaja tuotevalikoima sisältää muun muassa rakennus-, puutarha- ja autotarvik­keita, työkaluja, lemmikkiruokia sekä taloustavaroita.

Osaamisen kehittäminen on meille tärkeää, koska haluamme tarjota työntekijöillemme mahdollisuuden kehittää valmiuksiaan sekä työelämässä että henkilökohtaisella tasolla. Mahdollisuudet kehittyä uralla luovat merkitystä työlle, johon Amiedu-yhteistyö antaa eväät, Puuilon henkilöstöpäällikkö Kaisa Mustala kertoo.

Amiedun rooli strategiatasoisena osaamisen kehittämiskumppanina on turvata tulevaisuuden kilpailukyky ja varmistaa, että osaaminen vastaa liiketoiminnan tavoitteita.

Amiedun kanssa solmitulla kumppanuussopimuksella on meille valtava merkitys. Puuilolla on kova kasvuvauhti päällä ja Amiedusta saamme kumppanin jatkuvaan osaamisen kehittämiseen.

Parhaillaan osa Puuilon työntekijöistä suorittaa Lähiesimiestyön ammattitutkintoa ja osa opiskelee Liiketoiminnan perustutkintoa. Jatkossa työntekijöiden on mahdollisuus osallistua myös yksittäisiin koulutusohjelmiin sekä suorittaa erikoisammattitutkintoja.

Haluamme kasvattaa talon sisältä koulutusten kautta uusia esimiehiä tuleviin Puuilo-myymälöihin ja myös kehittää nykyisiä esimiehiä ja vahvistaa heidän ammattitaitoaan.

Puuilon suurin kilpailuetu onkin juuri osaava ja sitoutunut henkilökunta, joka haluaa olla mukana rakentamassa yhtiön kasvutarinaa.

On ainutlaatuista työskennellä yhtiössä, joka on näin suuressa kasvukiidossa. Me annamme työntekijöillemme mahdollisuuden sekä eväät kehittää itseään ja edetä uralla. Kuuntelemme henkilöstöä ja kehitämme toimintaa myös heidän palautteiden pohjalta. Henkilöstö on meille voimavara eikä kuluerä.

Vaikuttavuus levittyy laajalle

Osaamisen kehittämisen vaikuttavuus heijastuu monelle taholle. Sillä on iso merkitys työnantajamielikuvaan ja asiakastyytyväisyyteen ja sitä kautta tulokseen, joka näkyy viivan alla.

Osaamisen kehittämisen avulla pystymme motivoimaan työntekijöitä, luomaan urapolkuja ja sitouttamaan henkilöstöä entistä paremmin.

Kaisa Mustalan mukaan ammattitaitoinen ote tekemiseen ja esimiestyön kehittyminen näkyvät myös laadukkaampina asiakaskohtaamisina. Osaamisen kehittämisen vaikuttavuus näkyy myös viivan alla.

Kun myyjän ymmärrys liiketoiminnasta kehittyy, kasvaa samalla ymmärrys työstä ja sen merkityksestä, mikä taas motivoi työntekijää kehittämään yksikköään.

Ainutlaatuinen kumppanuusmalli

Amiedulla on vankka kokemus kaupan alan osaajana ja kokonaisvaltaisena osaamisen kehittäjänä.

Ainutlaatuisen kumppanuusmallin avulla on tarkoitus kehittää Puuilon liiketoimintalähtöistä osaamista systemaattisesti. Yhteistyön ytimessä toimii yhdessä muodostettu ohjausryhmä, joka vastaa kumppanuussopimuksen strategisesta suunnittelusta, tavoitteiden asettamisesta ja seurannasta.

Kokonaisvaltainen, ennakoiva ja liiketoimintalähtöinen osaamisen kehittäminen takaa sen, että Puuilolla on aina oikeanlaista osaamista. On hienoa päästä yhteistyöhön organisaation kanssa, joka näkee jatkuvan osaamisen kehittämisen merkityksen kriittisenä liiketoimintatavoitteiden saavuttamisessa ja kasvun aikaansaamisessa, Amiedun asiakkuuspäällikkö Kari Lepistö sanoo.

Myös Puuilon Kaisa Mustala odottaa yhteistyöltä paljon.

Hienoa, että saimme Amiedun kumppaniksi. Uskon, että pystymme kehittämään yhteistyötä monipuolisesti ja tarjoamaan työntekijöillemme enemmän, oli kyse yksittäisistä koulutusohjelmista tai kokonaisista tutkinnoista. Amiedulta saamme ison talon hyödyt saman katon alla. Tämä on pitkäaikainen yhteistyö, jonka vaikuttavuus näkyy vielä vuosien päässä.

Teksti: Kaisa Mikkonen
Kuva: Puuilo Oy

 

Amiedu ja AEL yhdistyvät 1.1.2020 Taitotaloksi. Tämä Amicase-artikkeli julkaistiin Amiedun nimissä ennen yhdistymistä.