Hydrauliikka- ja Pneumatiikkayhdistys on auditoinut Taitotalon Putkistopassi- ja CETOP-koulutusten osalta. Auditoinnin perusteella Taitotalon (AEL ennen 1.1.2020) koulutussertifikaattien voimassaolo jatkuu.  

– Juuri ennen joulua tehty auditointi kesti kolmisen tuntia ja siinä tarkasteltiin muun muassa koulutustiloja, laitteita, ohjeita, materiaalia ja osaamista, kertoo hydrauliikan kouluttaja Mika Tilus. – Kaikki oli kunnossa, Tilus jatkaa. 

Taitotalo on Suomen ainoa sertifioitu CETOP-kouluttaja 

Taitotalo on ainoa hydrauliikan kouluttaja Suomessa, jolla on CETOP-koulutusstandardiin pohjautuva CETOP-koulutussertifikaatti.  

Koulutusstandardi on luotu, koska ympäri maailmaa tarvitaan koulutettua työvoimaa, joka hallitsee hydrauliikan ja pneumatiikan. 

Kaksi tärkeää hydrauliikka-alan tutkintoa 

CETOP-tutkinto on yhteiseurooppalainen hydrauliikkatutkinto, jonka voi suorittaa 23 Euroopan maassa. Hydrauliikan putkistopassi puolestaan on Hydrauliikka- ja Pneumatiikkayhdistys ry:n sekä Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n kehittämä kansallinen tutkinto. 

Kansainvälinen CETOP on hydrauliikka-alan tavoitelluin tutkinto 

CETOP-koulutussertifikaatteja valvoo samaa nimeä kantava hydrauliikka-alan eurooppalainen keskusjärjestö CETOPEuropean Oil Hydraulic and Pneumatics Comitee 

Suomalainen Hydrauliikka- ja pneumatiikkayhdistys ry FHPA kuuluu tähän keskusjärjestöön ja sen auditointiryhmä huolehtii suomalaisten oppilaitosten auditoinnista ja sertifikaattien myöntämisestä. 

Putkistopassin sertifioituja kouluttajia ei ole monta 

Putkistopassin kouluttajaksi tällä hetkellä auditoituja oppilaitoksia ovat Taitotalon lisäksi Tampereen Aikuiskoulutuskeskus, Turun aikuiskoulutuskeskus ja Vaasan aikuiskoulutuskeskus. 

Lisätietoja 

Hydrauliikan kouluttaja Mika Tilus
044 431 4809
mika.tilus@taitotalo.fi